DE CHOCOLADEFABRIEK GEBRUIKT UITSLUITEND RFA-GECERTIFICEERDE CHOCOLADE
Het belangrijkste ingrediënt van chocola is natuurlijk cacao. De geschiedenis van cacao en chocolade gaat meer dan 4000 jaar terug. Omgeven door de mystiek van luxe en genot, ontstaan in het midden van de 17e eeuw de eerste koffie- en chocoladehuizen in Nederland. Zo heeft Nederland een lange historie met Chocolade.
In Nederland ontstonden in het midden van de 17e eeuw de eerste koffie- en chocoladehuizen. Het is de Nederlander ‘van Houten’ die in 1820 een manier ontdekt om in een fabriek repen te maken. Hij ontwierp een pers waarmee cacaoboter uit vloeibare chocolade getrokken kon worden. Na deze bewerking bleef er cacaoboter achter. Vervolgens maakte men een chocoladereep door de cacaopoeder te mengen met cacaoboter, voor pure chocolade werd er suiker toegevoegd… een razend populaire lekkernij was geboren!
Vele cacaofabrieken ontstonden, vooral in de omgeving van Zaandam. Ondanks dat veel fabrieken inmiddels verdwenen zijn, is Amsterdam wereldwijd nog steeds de belangrijkste haven voor cacao.
RFA VEREIST:
• Betere landbouwmethodes • Betere werkomstandigheden • Betere zorg voor de natuur • Betere zorg voor volgende generaties