Bron: www.logistiek.nl, 18-11-2020

De Chocoladefabriek regelt inpakhulp via freelance platform

De eindejaarssprint staat weer voor de deur. Dat betekent rennen en vliegen voor veel bedrijven in de productie en logistiek. De personeelsplanning in Q4 was al een uitdaging, maar de steeds veranderende maatregelen en het onverwachte corona verzuim maken het dit jaar nog eens extra uitdagend. Albert Molenaar, Plant Manager van de Chocoladefabriek, weet hier wel raad mee: de inzet van een favorietenpool via YoungOnes. “Zo kunnen we op korte termijn altijd voldoende mensen inzetten en zijn we enorm flexibel, ook tijdens onze drukste piek.”

Altijd voldoende mankracht

En die piek, daar zit de Chocoladefabriek momenteel middenin. “Alle hulp om de chocola in te pakken is nu hard nodig. Daarom doen we nu extra beroep op onze favorietenpool bij YoungOnes”, zegt Albert. Het voordeel van zo’n pool is dat ik me geen zorgen hoef te maken over voldoende mankracht, en dat er niet steeds nieuwe gezichten op de werkvloer verschijnen. Ook ten tijde van corona komt zo’n favorietenpool goed van pas. Wij nemen momenteel het zekere voor het onzekere: wanneer een medewerker aangeeft in contact te zijn geweest met iemand die mogelijk corona heeft, adviseren we diegene om thuis te blijven. Door de inzet van freelancers kan onze business toch gewoon doorgaan.”

Last minute schakelen

Piekmomenten of onverwacht (corona) verzuim, daar draait Albert zijn hand dus niet voor om. Zelfs niet wanneer dit last minute gebeurt. “Bij ons kan het werk heel snel op- en aflopen en daarbij is het platform van YoungOnes ideaal. Ik kan zelf snel freelancers inhuren, indien nodig op de dag zelf nog. Voorheen deden we zaken met uitzendbureaus, maar ik merkte dat ik daar vaak vast zat aan lange procedures. De snelheid die wij nodig hebben past niet bij een uitzendbureau. Wanneer ik bij YoungOnes een klus uitzet, stromen de eerste reacties dezelfde avond al binnen en kan ik direct beginnen met matchen. Het liefst iemand uit onze favorietenpool, maar als die er niet is geef ik andere freelancers ook graag een kans.”

Zelf in de lead

Bij het matchen let Albert op een aantal criteria die zichtbaar zijn in het profiel van de freelancer. “Ik kijk vooral naar productiegerelateerde ratings van voorgaande opdrachtgevers. Het liefst kies ik iemand die ervaring heeft in de productiewereld, maar ik weet dat die mensen schaars zijn. Daarom vind ik ervaring in logistiek, winkels of horeca een goede tweede. Dan heb je toch een bepaalde knalmentaliteit. Door de sluiting van bars en restaurants zie ik dat er nu veel freelancers met horeca ervaring reageren op onze klussen. Met die reacties zit het dus wel goed. Ik ben erg tevreden over de werkmentaliteit van deze freelancers, ze laten echt een hoop eigen verantwoordelijkheid zien!” Freelance platform YoungOnes matcht actueel vraag en aanbod voor tijdelijke klussen, door freelancers en opdrachtgevers via het platform aan elkaar te verbinden. De tijdelijke dagklussen variëren van werken in de logistiek, bezorging, schoonmaak, retail en horeca tot de evenementenbranche. YoungOnes is eind 2017 ontstaan als tech-start-up uit het YoungCapital Fund en heeft inmiddels ruim 125.000 matches tussen opdrachtgevers en freelancers gemaakt.

De Chocoladefabriek | van Leeuwenhoekstraat 8, 1704 RC Heerhugowaard   |  Tel. +31 (0)72 57 10 777 | info@dechocoladefabriek.nl

Kamer van Koophandel: 37032938, b.t.w. nr.: NL001408392B01
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie: Creative Formula